Menu
A+ A A-

Matrix konferencija u Beogradu

Jedna od vodećih indijskih IT kompanija Matrix predstavila je u Beogradu krajem maja jedinstvena rješenja za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena s modularnim softverom, osmišljenim da radi u korelaciji s ostalim aplikativnim softverom te hardverom koji klijent posjeduje
Piše: Mara Dragić
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Domaćin prezentacije bila je beogradska firma MS Security System, koja je već godinu dana distributer Matrixovih proizvoda na tržištu Srbije. Prema riječima organizatora, cilj konferencije je bio da se okupe potencijalni poslovni partneri u regionu. Kompanija Matrix smatra da ima atraktivne proizvode i želi dominaciju na ovom tržištu. “Beograd i Srbija su značajno tržište za nas i ovaj dio Evrope, ali želimo još snažniji nastup u oblasti bezbjednosti u zemljama regiona, najprije Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a kasnije Albanije, Makedonije i Kosova”, kaže Kunal Patil, menadžer prodaje Matrix ComSeca za Evropu i Tursku. Patil je objasnio da je Matrix relativno mlada kompanija osnovana 1991. godine, ali ekspanzivna jer u ponudi ima više od 60 proizvoda, koje prodaje u 40-ak zemalja. Pri tome sarađuju s oko 500 partnera. Put od daleke Indije doveo ih je na naše tržište kako bi predstavili nova rješenja i razvili biznis. “Želimo da se razvijamo i rastemo, a region nam se čini kao dobro tržište koje ima i odgovarajuće poslovno okruženje. Smatramo da je ovo pravo vrijeme i da su stvoreni dobri uslovi za to”, navodi Patil. 
 
Jedinstvena rješenja 
Direktor MS Security Systema Željko Đukanović kaže da će u narednih mjesec dana potpisati novi ugovor, kojim će ta firma biti centar za zemlje Balkana za Matrix proizvode. “Stekao sam utisak da se Matrix partnerski veže za firmu s kojom posluje. To je drugačiji nivo pristupa i pomoći njihovim distributerima, saradnicima i partnerima. Ukoliko pronađemo novog partnera, npr. u Hrvatskoj, on će imati punu podršku ne samo naše firme nego i samog Matrixa”, kaže Đukanović. On ističe da su dosadašnja iskustva klijenata bila veoma pozitivna jer je riječ o jedinstvenom hardveru, ali i kvalitetnoj kompaniji, koja je u rangu s Ciscom, Huaweijem ili Panasonicom. O kakvim se proizvodima radi, najbolje govore reference jer je hardver Matrixa ugrađen u više od 30 sistema u Srbiji, dok su na oko 50 lokacija instalirani sistemi evidencije radnog vremena. Iznio je podatak da se za 10 do 15 radnika sistem isplati već za šest mjeseci. “Najnovija cloud rješenja gde za sistem kontrole radnog vremena i evidencije pristupa prepoznavanjem lica, otiskom prsta i prepoznavanjem vena više nije potreban hardver, već samo aplikacija na mobilnom telefonu – sigurno će zainteresovati klijente”, objašnjava Đukanović. “Zaposleni se telefonom prijave da su došli u određeni prostor, prijavljuju koordinate. Kroz aplikaciju mogu da šalju određene izveštaje ili prave fotografije, tako da je upravljanje postalo olakšano i sigurno”, kaže on.
 
Saradnja kompanija 
Dobra iskustva saradnje s Matrixom ima i TeleGroup, jedan od vodećih ponuđača rješenja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i energetike na tržištu Zapadnog Balkana. “Prvi projekat bio je opremanje naše kompanije, svih poslovnica u Beogradu, Banjaluci, Nišu i Novom Sadu, a u Crnoj Gori smo radili više projekata, od kojih je najznačajniji hotel Maestral, gde je ugrađeno oko 60 čitača s našim dodatnim rešenjima koja se oslanjaju na Matrix”, istakao je Lazar Đulejić, inženjer tehničke podrške TeleGroup. Ključna stvar za tako dobru saradnju, kako je objasnio, bila je otvorenost Matrixa, njihova skalabilnost i modularnost, jer klijent može da odabere samo onaj model koji treba u kontroli pristupa i evidenciji radnog vremena. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.