Menu
A+ A A-

Poziv na Dan otvorenih integracija 2018.

Trinaesto izdanje konferencije Dan otvorenih integracija kompanije KING ICT održat će se 22. marta 2018. u prostorima Hotela Antunović u Zagrebu s početkom u 10 sati. Digitalizacija industrije i neočekivana tržišna kretanja mijenjaju utvrđena pravila poslovanja. Nova pravila traže novi pristup. Ove godine razgovarat će se o idejama koje grade uspješno digitalno društvo. Digitalna agenda predlaže niz rješenja u informacijsko-komunikacijskom sektoru kako bi se potaknule inovacije, ekonomski rast i progres. Jedinstveno digitalno tržište se razvija, međutim hoće li Evropa ostvariti zadane ciljeve na područjima interoperabilnosti, mrežne sigurnosti ili promovisanja digitalne pismenosti? 
 
Nova industrijska revolucija donosi izuzetan napredak u pogledu novih tehnologija poput velikih podataka, blockchain tehnologije, interneta stvari, cloud računarstva, vještačke inteligencije i robotike. Preduslov privrednog razvoja i primjene novih tehnologija je efikasna javna uprava. Koliko su e-usluge zaživjele u Hrvatskoj i postoji li prostor za napredak, postoji li jasno definirana strategija digitalizacije javne uprave i šta je s obrazovanjem kao glavnim preduslovom za napredak društva. 
 
Kao i prethodnih godina, više od 400 posjetilaca kroz premijerno predstavljene projekte imat će priliku detaljnije se informisati o uspješnim primjerima industrijske digitalizacije, upoznati se s inovativnim rješenjima u Demo sobi i učestvovati u radionicama koje će ih pripremiti na izazove digitalnog doba. Zato budite i vi dijelom jedne od najvećih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.