Menu
A+ A A-

Prezentacija firme Antenall

Skup je, osim upoznavanja s novim proizvodima, poslužio i kao dobra osnova za razmjenu informacija i uspostavljanje novih kontakata među zainteresovanim za sigurnosna rješenja koja Antenall i njegovi pouzdani partneri mogu ponuditi
Piše: Semir Kapetanović
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
U bajkovitom okruženju Nacionalnog parka „Kozara“ Antenall d.o.o. održao je početkom juna prezentaciju proizvoda i rješenja iz svoga poslovnog portfolija, koji čine uređaji renomiranih svjetskih brendova Hikvision i Tyco. Prezentaciji, koja slijedi vizije i ciljeve firme Antenall o pružanju kvalitetne usluge i implementaciji savremenih tehnologija u sigurnosnim sistemima kroz edukaciju i sinergiju s klijentima, prisustvovalo je stotinjak gostiju: novih i stalnih poslovnih saradnika i partnera, predstavnika zaštitarskih agencija, informatičkih firmi, ponuđača telekomunikacijskih usluga, projektantskih kuća i finansijskih institucija, kao i predstavnici Tycoa i Hikvisiona. Osim upoznavanja s novim proizvodima, skup je poslužio i kao dobra osnova za razmjenu informacija i uspostavljanje novih kontakata među zainteresovanim za sigurnosna rješenja koja Antenall i njegovi pouzdani partneri mogu ponuditi.
 
Mobilni videonadzor
Kompaniju Hikvision nije potrebno posebno predstavljati, s obzirom na to da je ovaj globalni svjetski lider u oblasti videonadzora već dugi niz godina prisutan na našem tržištu. Namjera Antenalla bila je da iz drugog ugla predstave njegov portfolio stavljajući akcenat na rješenja mobilnog videonadzora za vozila u pokretu, te kontrole pristupa i IP videointerkoma. Tako su predstavljeni TVI DVR i NVR modeli 4, 8 i 16 kanalnih HD i Full HD mobilnih snimača, od kojih i model DS-MP3516-RS namijenjen instalaciji u vozu. Snimači za pohranu nude tvrde ili flash diskove (SSD), odnosno SD kartice. Prezentirane su i mobilne IP HD kamere za različita vozila s PoE podrškom i mnoštvom dodatne opreme poput dvosmjerne audiokomunikacije (push-and-talk), eksternog LCD ekrana, dugmeta za paniku ili GPS praćenja te sve popularnije nosive kamere. Hikvisionovi uređaji kontrole pristupa prvenstveno donose svježiji dizajn, dok videointerkomi dolaze s IP podrškom i PoE napajanjem te boljom zaštitom od vandalizma.
 
FireClass brand
Proizvodi iz okvira Tyco grupacije poznati su od početka razvoja vatrodojave na bh. tržištu. Znajući da je DSC najpoznatiji predstavnik grupacije, iz Antenalla su odlučili predstaviti i novi britanski brend FireClass, koji se odnedavno priključio Tyco grupi. FireClass se davno razvio na veoma zahtjevnom britanskom tržištu, gdje je preuzeo segment automatske detekcije požara od Italijanskog proizvođača Bentel Security i objedinio ga sa svojim proizvodima i rješenjima. Tokom skupa akcenat je stavljen na male FireClassove adresabilne sisteme, poput samostojećeg modela FC501 namijenjenog manjim ustanovama, prodavnicama, kancelarijama te modele FC510/520 namijenjene instalaciji u školama, hotelima, tržnim centrima itd. „Mislimo da je prezentacija pomogla u informisanosti naših partnera. Svi prezentovani brendovi su dobro poznatog kvaliteta i očekujemo da to i naši partneri prepoznaju te svojim klijentima ponude najbolja rješenja, koja će, uz minimalna ulaganja, uticati na povećanje njihove sigurnosti“, rekao je za naš magazin tehnički direktor Antenalla gospodin Duško Tešanović. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.