Menu
A+ A A-

a&s Adria br.126

Uvodnik

Bilo je lijepo u Beogradu, dobro došli u Šibenik

Konvencijski centar Solaris Resorta u Šibeniku (Hrvatska) ove će godine ugostiti najveći sigurnosni događaj u regionu Adria Security Summit 2017. Izbor tog konferencijskog kompleksa u hrvatskom primorskom gradu bio je i više nego logičan s obzirom na to da je riječ o tek sagrađenom modernom objektu čiji kapaciteti ispunjavaju naše zahtjeve za velikim brojem posjetilaca. Centar je dio Solaris Beach Resorta i najsavremenija je lokacija za sve vrste poslovnih sastanaka i događanja u Hrvatskoj. To je i najveći objekat takve vrste u zemlji. Posjeduje dvoranu s 1.500 sjedećih mjesta te prvi konvencijski centar s ukupno 4.000 m2 kongresnog i izložbenog prostora te 11 dvorana. Jedinstven objekat za jedinstveni događaj.

Kada je Adria Security Summit 2017 u pitanju, trebamo još jednom napomenuti da se od ove godine održava pod okriljem Interseca, jednog od najvećih sajmova sigurnosti na svijetu, odnosno u saradnji s njegovim organizatorom Messe Frankfurtom. Prema pokazateljima u svim kategorijama, Adria Security Summit će i ove godine ostvariti rast, bilo da su u pitanju konferencijski ili izložbeni segmenti. Ove godine registrovan je i rekordan broj izlagača, a očekuje se prisustvo blizu 800 učesnika. Glavne teme događaja su zaštita infrastrukture i objekata, sigurnost zaposlenika i korisnika usluga, sprečavanje gubitka podataka i drugih vrijednosti, napredni integracijski koncepti, moderne tehnologije zaštite te stanje i perspektive privatne sigurnosti. Partneri projekta i domaćini su ponovo vodeća strukovna udruženja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije. Summit će imati nešto drugačiji program u odnosu na prethodne, pri čemu će prvi dan biti manje predavanja, ali dvije panel-diskusije, što ostavlja vremena za B2B i poslovni networking, koji i jeste suština događaja. Drugi će dan, pak, biti predstavljeno deset uspješnih projekata, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu. Novina je i nova Android/iOS aplikacija, koja će učesnicima olakšati praćenje svih sadržaja te brzu interakciju s organizatorima.

Zato vas još jednom pozivamo da ne propustite priliku i pridružite nam se na najvećem susretu profesionalaca iz vodećih 400 kompanija proizvođača, distributera, sistem-integratora, instalatera i konsultanata, te krajnjih korisnika u regionu. Dobro nam došli!

Mahir Hodžić

Sadržaj

Duboko učenje u sigurnosnoj industriji

Od uređaja za pohranu u sigurnosnoj industriji redovno se zahtijeva da barataju ogromnom količinom neobrađenih podataka. Kako se sve više susrećemo s projektima sigurnih gradova različitih veličina, broj nadzornih čvorova dosegao je stotine hiljada. Efikasno prikupljanje, analiza i primjena podataka te njihovo inteligentno korištenje po svemu sudeći su neizbježan cilj cjelokupne industrije.

INTERVJU

- Laurence Kenny menadžer marketinga, Pyronix

AKTUELNOSTI

- Michael Hirsch Bosch Security Systems

- Fizička sigurnost: Važnost implementacije soft vještina u sektoru privatne sigurnosti

TRŽIŠTA

- TOP 25 Italija: Provjereni i novi igrači zajedno potiču rast sektora

- Pametne kancelarije: Nove tehnologije transformišu i radni prostor

PROIZVODI I SISTEMI

- Savjeti iz Hikvisiona : Kako duboko učenje doprinosi sigurnosnoj industriji
- ASSA ABLOY: Kontrola pristupa na udaljenim vodovodnim lokalitetima
- Dahua Technology: Inovacija, kvalitet i usluga
- MOJO Networks : Kognitivni WiFi – revolucija je počela!

TEME

- IT sigurnost: Sigurnosni propusti u programima i na društvenim mrežama
- SMAhome: Gubi li Amazon tržište pametnih domova

DIGITALNO IZDANJE

 

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/asadria.com/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 656

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/asadria.com/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 659